Вести

Хуманост на делу - Свим срцем за Нађу

Суботње вече у кикиндском "Језеру" било је једно од оних које ће се дуго памтити. Судар два водећа тима Супер Б лиге (групе Север-Центар), неизвесна утакмица од првог до последњег звиждука судија, трилер завршница и подела бодова, остаће ипак у сенци велике победе хуманости у којој су учествовали играчи и руководства обе екипе, као и бројна кикиндска публика и удружења грађана.

Као што је и најављено цео приход од продатих карата (66.200 динара) усмерен је за потребе лечења наше младе суграђанке Нађе Јанован. Пре почетка утакмице капитени обе екипе уручили су поклоне Нађи, уследило је заједничко фотографисање, а затим је дерби меч могао да почне. Нађа је у пратњи родитеља гледала утакмицу из првог реда и није крила своје узбуђење. Публика се одазвала у великом броју, гужва на улазу је била приметна, тек око 10. минута утакмице престало је пристизање гледалаца, а лепо вече употпунили су млади бубњари који су целим током утакмице давали ритам домаћем тиму. Акцију су подржали и кикиндски црвени крст, чији су волонтери прикупили нешто мало мање од 63000 динара, које су грађани убацивали у велику кутију која је била истакнута на улазу у халу. АДЗНМ "Гусле" са својим најмлађим члановима на полувремену утакмице са неколико кореографија разгалиле су срца присутних и дале свој допринос у борби за опоравак наше младе суграђанке.
Сама утакмица оправдала је епитет дербија, играло се гол за гол, а луцидни потези и спектакуларне одбране голмана измамили су осмехе како малој Нађи тако и свим присутним у хали. На крају одбрана пенала голмана Мишкова, уједно и играча утакмице 15 секунди пре краја, била је тачка на овај сусрет, довољна за бод домаћој екипи.
МУШКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ КИКИНДА ГРИНДЕКС ОВИМ ПУТЕМ ИЗРАЖАВА ВЕЛИКУ ЗАХВАЛНОСТ ПУБЛИЦИ, КАО И СВИМ АКТЕРИМА, КОЈИ СУ УЗЕЛИ УЧЕШЋЕ У САМОМ ДОГАЂАЈУ И ДОПРИНЕЛИ ДА СЕ САКУПЕ НОВЧАНА СРЕДСТВА ЗА НАШУ СУГРАЂАНКУ НАЂУ.

Кикинда Гриндекс - Колубара Лазаревац 
27 :27 (16:16)

Кикинда Гриндекс: Мишков, Ђукић, Балабан, Мајкић, Лисица 5, Георгијевски,Трнинић, Гамбер 2, Врговић 4(2), Тодоров, Панић 4, Татари 2, Китановић, Стојановић, 
Јовановић 5, Бошковић 5.

Колубара: Максимовић, Филиповић 2, Ђорђевић Ј. 2, Цмиљанић 5, Вуковић, Јовановић Мирко 2, Јовановић Милош 2, Мартиновић, Алексеј, Микић 5(3), Протић, Ђорђевић С., Вујошевић 8(3), Тривић, Ђурђевић 1, Прибишевић.
Играч утакмице: Славко Мишков (Кикинда Гриндекс)