Вести

Драган Ајдачић: Потрага за појачањима

На­пу­стио је про­шле се­зо­не Ру­дар дру­штво нај­бо­љих и пре­се­лио се у ни­жи ранг так­ми­че­ња. По­сле пр­вог де­ла се­зо­не у Су­пер Б ли­ги и осво­је­ног пр­вог ме­ста, мо­же се за­кљу­чи­ти да ће се тим из Ко­стол­ца екс­пре­сно вра­ти­ти у елит­ни ранг.

– То нам је же­ља, на­ше ам­би­ци­је су да се од­мах вра­ти­мо у Су­пер­ли­гу, али то не­ће би­ти ни ма­ло ла­ко – ре­као је Дра­ган Ај­да­чић, тре­нер Ру­да­ра. – Гру­па у ко­јој се на­ла­зи­мо је из­у­зет­но ја­ка, мно­го не­из­ве­сни­ја од Се­вер-Цен­тра. Оче­ку­ју нас ве­ли­ке бор­бе и ве­ру­јем да ће­мо на кра­ју ис­пу­ни­ти циљ.

Да ли сте за­до­вољ­ни пр­вим де­лом се­зо­не?

– Мо­гу да бу­дем, еки­па је но­ва, би­ло је по­треб­но вре­ме да се мом­ци уигра­ју и да све до­ђе на сво­је. Ни­смо кре­ну­ли до­бро, у пр­ва че­ти­ри ко­ла за­бе­ле­жи­ли смо два по­ра­за, али смо ка­сни­је ушли у се­ри­ју по­бе­да. За­до­во­љан сам бо­дов­ним сал­дом и пр­вим ме­стом на та­бе­ли.

Из­гу­би­ли сте од Ша­мо­та и Не­го­ти­на, али он­да сте ве­за­ли по­бе­де над кон­ку­рен­ти­ма за ула­зак у ви­ши ранг?

– Сва­ка по­бе­да је бит­на, али ми­слим да је она оства­ре­на у Вр­њач­кој Ба­њи про­тив Го­ча нај­ва­жни­ја. Тај меч је пре­лом­ни тре­ну­так у по­лу­се­зо­ни. По­ка­за­ло се да су еки­пе из­јед­на­че­не, има шест, се­дам од­лич­них ти­мо­ва и ми­слим да по­бе­да уна­пред ни­ко­ме ни­је за­га­ран­то­ва­на.

Шта је тре­нут­но нај­ве­ћи про­блем са ко­јим се сре­ће­те?

– Не­до­во­љан фонд игра­ча. Игра­мо са јед­ном по­ста­вом, на клу­пи нам се­де мом­ци од се­дам­на­ест, осам­на­ест го­ди­на. Же­ља ми је да про­на­ђе­мо не­ко­ли­ко аде­кват­них по­ја­ча­ња и мир­но уђе­мо у дру­ги део се­зо­не.

Ко су фа­во­ри­ти за пла­сман у ви­ши ранг?

–Гоч има од­лич­ну еки­пу и до­брог тре­не­ра, за­тим су ту Ша­мот, Ло­зни­ца, Сме­де­ре­во... Би­ће же­сто­ка бор­ба за пр­ва че­ти­ри ме­ста – за­кљу­чио је Дра­ган Ај­да­чић.

 

Преузето од Спортског Журнала