Вести

Гоч- Меркур изборио финале - Димитријевић сјајан на голу

Рукометаши Гоч Меркура успели су да изборе финале Супер Б лиге „Исток - Запад“ тако што су у 3. утакмици полуфиналне серије плеј – офа поразили састав из Лознице резултатом 27:17 (13:9). 
Играчи Милана Недељковића су у Врњачку Бању стигли растерећни јер је домаћи састав Гоч Меркура преузео улогу фаворита. Водили су гости само на почетку (0:1) а затим Стојановић који се опоравио од повреде постиже први гол за домаћина. Играло се гол за гол до 11. минута и први пут на +2 домаћин иде преко Јевтића (4:2). Добро су се обе екипе држале и нису дозволиле лаке шутеве. Голмани су били на висини задатка а још један пад Гоч Меркур има у 21. минуту када на кратко Лозница води 6:7. У 27. минуту је домаћи састав заиграо онако како зна. Са 9:9 је отишао на 13:9 и тако завршио први део утакмице. 
Друго полувреме поново отвара искусни Стојановић и на семафору стоји 14:9. Знао је Недељковић да је ово превелика предност домаћина и почиње често да ротира како би пронашао праву поставу која може да издржи налете играча Слободана Јокановића. У 39. минуту је било 15:13 и тада Лозница једноставно стаје. Почели су играчи из Врњачке Бање да решетају гол Лознице и у 48. минуту је било 22:13. Већ је било све јасно али темпо игре није опадао. Оба тренера су дала шансу свим играчима јер је победник већ био познат. На крају помало високих 27:17 за домаћи састав који иде у финале где га чека Врање 1957. 
Код гостију је 4 гола постигао Немања Подрашчић док је домаћи састав до победе водио Александар Стојановић са 8 голова. Играч утакмице је био голман Гоч Меркура Дарко Димитријевић који је скупио 16 одбрана.
Александар Стојановић је након пласмана у велико финале за Рукометни Журнал изјавио:
•    Оно што је шеф струке од нас тражио то смо и учинили. Имали смо малих потешкоћа на почетку утакмице, Лозница је била сјајна али како је време пролазило све је ишло на нашу руку. Имали смо велику подршку голмана који је и овога пута био неприкосновен. Хвала свима а посебно гледаоцима, било их је 600 у хали и ми смо им се за ову подршку одужили победом. Наравно, честитке Лозници на фер – плеју и желим им у име Гоч Меркура све најбоље у будућности.