Вести

Гоч Меркур и Врање 1957 успешни на старту PLAY OFF-a

Прву полуфиналну утакмицу плеј – офа Супер Б лиге одиграли су рукометаши Гоч Меркура и Лознице у Врњачкој Бањи, а уз доста мука је домаћи састав славио победу са 25:23 (13:10) и тако повео 1:0 у серији. Домаћи рукометаши су добро отворили утакмицу и повели са 2:0 а потом и 5:3. Брзо су играчи Милана Недељковића заиграли боље и изједначили на 5:5. У 14. минуту су повели 5:6 али то је било кратког даха јер се домаћи састав брзо вратио на старо и у 25. минуту води 11:8. Паметно су чували предност и на одмор се иде са 13:10. Чинило се да је све готово у 42. минуту када је Гоч Меркур повео са 19:14. Публика је утихнула а гости су појачали ритам и смањили у 48. минуту на -1 (20:19). У наредном периоду се играло гол за гол а више снаге на крају имају домаћи који славе победу 25:23. Код гостију је Алекса Радичевић постигао 7 голова док је Гоч Меркур до прве победе у серији водио Алекса Максић са 8 голова. За играча утакмице је заслужено проглашен Дарко Димитријевић који је имао 14 одбрана.

Данијел Радисављевић је после утакмице за Рукометни Журнал рекао:

Од првог минута смо знали да нећемо баш лако победити као што смо побеђивали у току сезоне. Схватили смо да морамо дати свој максимум и само тим можемо победити. Екипа Лознице је одиграла праву фер и коректну игру и овим путем им се захваљујем у име Гоч Меркура. Грешке које смо имали у току утакмице, не смемо поновити у недељу знајући како Лозница игра код куће. Остаје нам да се добро спремимо за недељу и покажемо најбоље што можемо.

Рукометаши Врања 1957 су пред око 600 гледалаца у својој хали дочекали екипу Металца и у 1. утакмици плеј – офа славили победу са 28:23 (15:14). Рукометаши Александра Радосављевића су добро кренули и после 9 минута игре имали предност од 5:2. Брзо је Никола Марковић тражио тајм – аут како би вратио своју екипу у егал. У томе није успео у том тренутку јер домаћин одлази на 11:6. То је био аларм те гости иду на још једно “хлађење”. Добра атмосфера је владала у хали што је понело домаћина да се опусти и на одмор се иде са 15:14. Није пуно требало Врањанцима да врате жељену предност у другом полувремену. 23:17 је било у 46. минуту и већ је било јасно да гости овде немају снаге за повратак. У 51. минуту следи серија домаћина, 25:22, где се иде на 27:22 и ту се ставља тачка на и. До краја обе екипе су постигле по гол те се завршило са 28:23. Код гостију је 9 голова постигао Милан Ђукић док је домаћи састав до прве победе у серији водио Ђуро Мујић који је постигао 8 голова. За играча утакмице проглашен је Стефан Павловић који је постигао један гол.

Ђорђе Чоловић је био задовољан учињеним и за Рукометни Журнал је рекао:

Па пре свега честитао бих екипи Металца на фер и коректној игри, са друге стране задовољан сам игром коју смо пружили као екипа, испоштовали смо договор из свлачионице и поред осцилација у игри успели смо да се одржимо и да покажемо да залужујемо да будемо где јесмо, остаје да се одморимо и спремимо за утакмицу у Краљеву.

Лозница и Гоч Меркур ће своју утакмицу одиграти у недељу од 18 часова док ће Металац од 20 часова истог дана дочекати Врање 1957.