Вести

НАПРЕДАК - 12 шампион Супер Б рукометне лиге за жене за сезону 2022/23

Напредак -12 је сезону 2022/23 крунисао пехаром намењеном шампиону Супер Б рукометне лиге, и тиме остварио циљ, а то је пласман у Супер лигу, где ће бити у прилици да одмеравају снаге са најбољим екипама у Србији. У Крушевцу ће љубитељи рукомета поново након дужег времена имати прилике да гледају екипе попут Јагодине, Радничког, Наисе, Бекамента ББ, Медицинара, Железничара, Војводине и многих других. 

Поред ГЖРК Напредак - 12, пласман у виши ранг изборила је и екипа ЖРК Црвена Звезда, која је такође бележила изузетно добре резултате ове сезоне. Пред последње коло Напредак 12 је био лидер на табели, са само бодом предности у односу на другопласирану Црвену Звезду. 
У последњем колу су обе екипе оствариле убедљиве победе, Звезда је била успешнија од Топличанина и славила резултатом 36:21, док је Напредак -12 и лакше од очекиваног савладао Раднички резултатом 31:20.

По завршетку утакмице уприличена је церемонија доделе пехара и медаља које је у име руководства Заједнице клубова СБРЛ уручио директор лиге Иван Миливојевић.

Он им се овом приликом захвалио на изузетној сарадњи, и пожелео им пуно среће и добрих резултата у наредној сезони.