Вести

Уб и Спартак славили након извођења седмераца

Рукометаши Уба су у првој утакмици плеј – офа баража за улазак у АРКУС лигу дочекали Црвенку и славили после извођења седмераца резултатом 34:31 (15:18). Резултат је у регуларном делу меча гласио 30:30. Играчи Дејана Лукића су јако лоше стартовали и то користе “Веверице” које брзо одлазе на 0:3. Зоран Ловре је стално био на ногама и говорио својим играчима шта да раде те у 14. минуту Црвенчани воде са 6:12. Добро су поднели тај шок домаћи и до краја полувремена успели да смање на -3. У другом полувремену је Лукић променио тактику и у пар наврата играо са истуреним играчем (5-1). У 44. минуту је већ 23:23 а након 10 минута Уб долази до минималног вођства (28:27). Гости се нису предали иако је Уб диктирао темпо и стално имао гол предности. Марко Ивић је на крају смогао снаге, упутио шут ка голу и донео нерешено својој екипи. Приступило се извођењу седмераца. Уб је реализовао 4 седмерца док су Црвенчани постигли само један гол из три покушаја. Код гостију је стандардно добар био Војин Чабрило са 9 голова док је домаћи састав имао расположеног Саву Радовановића са голом мање. Играч утакмице био је Петар Петровић који није постигао ниједан гол а вреди напоменути да је Крста Ђерић сигурно најзаслужнији што је Уб славио јер је скинуо два седмерца у пенал серији.

Управо је Крста Ђерић после утакмице за Рукометни Журнал рекао следеће:

У утакмицу смо ушли мало лошије. Имали смо договор у свлачионици што се тиче одбране али их нисмо у потпуности испоштовали. Поносан сам на екипу јер смо у правом тренутку успели да се вратимо на почетак. Утакмица је била права мушка са много дуела. На почетку другог полувремена смо имали -3. Захваљујући Петровићу који је сјајно одиграо у одбрани 5-1 успели смо коначно да се вратимо у утакмицу. Одсекли смо бекове који су нам правили проблеме и то је сигурно решило утакмицу. У Црвенку идемо растерећено и хладне главе, знамо да ће бити пуна хала али све је у нашим рукама. Нека бољи победи.

Још једна утакмица је завршена после извођења седмераца. У питању је она у Смедереву где је домаћи састав дочекао врло расположену екипу Спартака из Суботице и одиграо 24:24 (14:14) у регуларном делу а затим је екипа Славише Лаковића славила после бољег извођења седмераца (27:28). У првих 15ак минута утакмице мало су водили Смедеревци, мало Суботичани. Први тајм – аут тражи Лаковић у 25. минуту да би исто то учинио његов колега Мартић тик пред крај полувремена. Од 20. минута је домаћи састав играо много боље али гости нису дозволили да се распуца чета из Смедерева те се на одмор иде са 14:14. Током целог другог полувремена су гости имали предност али не више од 3 гола. Увек када су Смедеревци имали шансу да поведу са нешто осетнијом предношћу, гости су играли френетично у одбрани и врло добро чували свој гол. У 56. минуту је било 23:23 где су обе екипе играле у грчу. Ристић је повисио на 24:23 али је убрзо узвратио Мискин и заказао извођење седмераца. Први седмерац је промашио Милуновић и унео тензију. Спартак је погодио 2 пута а затим је Мискин промашио. Зарин је искусно гађао и погодио да би Лаковић и Радосављевић исто погодили али је капитен Марјановић упутио исхитрен шут те је могло да крене славље Суботичана. Најефикаснији код домаћина био је Марко Ристић са 8 голова док је Суботичане до победе водио Балша Стевовић са 10 голова. Играч утакмице био је голман Спартака Александар Гашић.

Балша Стевовић, играч Спартака је након утакмице за Рукометни Журнал рекао:

Утакмица као што је и очекивано била је јако борбена и ватрена, са мање голова, више се играла одбрана него напад некако, успели смо неке ствари да затворимо као што смо се и договорили били али на крају пенали су одлучивали, и срећом изашли смо као победници, честитао бих екипи Смедерева на изузетној утакмици, али ово наравно није крај, очекујемо их већ у недељу у другој утакмици полуфинала овога пута у Суботици, и надам се да ћемо изаћи као победници и у недељу проћи у финале, као што је и циљ целе године.

Играч Смедерева, Срђан Јевђеновић је за Рукометни Журнал додао:

Без обзира на то што смо изгубили ово је била сјајна утакмица, одличног квалитета.
Конкретно нама је фалила завршница али идемо даље, сигурно ћемо ићи на победу у Суботици.