Вести

Дерби кола у Зубином Потоку - Мокра Гора и Хајдук Вељко у борби за пласман у Аркус лигу

Утакмица између РК Мокра Гора и РК Хајдук Вељко има подједнаки значај за обе екипе. Сасвим оправдано носи епитет дербија, па можемо слободно рећи и дербија сезоне групе Исток - Запад. Тренутна разлика на табели између ових екипа је свега 1 бод, и практично она може одлучити о прваку и пласману у највиши степен такмичења - Аркус лигу. Но, имамо још 7 кола до краја првенства, па је незахвално и преудицирати, ту је још и увек неугодна екипа Куршумлије која такође може изненадити.

Шта о утакмици у Зубином Потоку мисле тренери и капитени екипа, преносимо вам у целости:

Златко Петронијевић - тренер РК Мокра Гора

Велика очекивања за обе екипе. Улог је велики, иако има још доста до краја првенства. Предност домаћег терена, без обзира што се игра без присуства публике може да буде превага у дербију. Добро смо се спремили, и очекујем добру, јаку, фер и коректну утакмицу. Нека победи бољи, сналажљивији и срећнији.

Бранислав Станковић - капитен

Пред нама је веома важна и захтевна утакмица против јако квалитетне и искусне екипе која је тренутно без пораза. Надам се да ће ова утакмица, која ће победника приближити уласку у Аркус лигу проћи у фер и коректној игри и да ће бољи на терену и победити.

Дарко Бећирић - тренер РК Хајдук Вељко

Дуел две првопласиране екипе, па ову утакмицу апсолутно сматрам дербијем, обзиром да управо она може одлучити првака. Обе екипе су од самог наставка заосталих утакмица јесењег дела, као и од почетка пролећног дела јасно ставиле до знања да желе пласман у највиши степен такмичења. То се јасно види кроз појачања у виду играчког кадра, по приказаној игри и постигнутим резултатима.

Што се тиче саме утакмице, напоменуо би да се ради о сигурно две најквалитетније и уједначене екипе, са много искусних играча, па сходно томе очекујем квалитетну и неизвесну утакмицу, са чврстим дуелима и са доста тактичких елемената. Иако играју на домаћем терену, што им даје благу предност, с друге стране немају право на кикс, већ имају императив победе, што им ствара додатни притисак у односу на гостујућу екипу. Уз сво поштовање и респект који имам према домаћину, мислим да ће победник на овој утакмици бити екипа која направи мањи број техничких грешака, која мотивисанија уђе у меч и која буде имала више "спортске среће", која је у оваквим утакмицама неопходна, али која такође мора да се заслужи и на терену.

Никола Стојановић - капитен

Ово је за нас утакмица сезоне, борба за прво место на табели и пласман у елитни ранг такмичења. Домаћин има одличну екипу, увек је тешко играти на тако "врућем" терену. Прошле године смо остали са два играча у пољу и губили смо на полувремену, али смо ипак смогли снаге, и на крају изашли као победници. У суботу бих исто пожелео, као те године, тако да борићемо се као "лавови", и показаћемо да имамо екипу за највиши ранг.